Acer Aspire E5-522-85E1 laptop performant cu procesor AMD

December 21, 2015
laptopuri ieftine promotii

Aparut relativ recent in oferta magazinelor online de la noi din tara, laptopul Acer Aspire E5-522-85E1 este ideal pentru activitatile multimedia – filme, jocuri online, internet. Acest model vine cu un design modern si elegant, in varianta de negru carbon, construit din materiale de calitate. Construit in totalitate dintr-un plastic gri cu un finisaj texturat, este robust, bine realizat.

In partea dreapta, pe carcasa texturata, se poate observa logo-ul producatorului, evidentiat intr-un mod discret. Dimensiunile laptopului sunt uzuale, de 15.6 inch, cu o greutate de 2.4 kilograme si o grosime de 2.6 cm. Datorita tastaturii de tip chiclet, cu taste distantate se vor evita considerabil erorile de tastare.
Acer Aspire E5-522-85E1

Vezi aici pretul pentru laptopul Acer Aspire E5-522-85E1

TouchPad-ul este dotat cu un suport pentru gesturile multi-atingere. Ecranul este cu suprafata lucioasă, folosit in general la laptopurile multimedia pentru uzul in casa sau la birou intrucat furnizeaza culori vibrante si contrasturi foarte bune.

Acest tip de ecran nu se adreseaza celor care doresc sa foloseasca laptopul foarte mult in aer liber intrucat lumina se reflecta in monitor si scade vizibilitatea. Pentru activitati in aer liber se recomanda ecranul mat care insa nu ofera culori si contrasturi la fel de bune ca si un ecran lucios.

Acer Aspire E5-522-85E1 este dotat cu un procesor AMD, cu patru nuclee fizice – QuadCore – functionand la frecventa de 2500MHz. Datorita chipsetului grafic AMD Radeon R5 Graphics jocurile online si cele 3D cu cerinte mai reduse vor functiona perfect.

Laptopul vine cu o memorie de 4GB, suficienta pentru programele instalate si pentru sistemul de operare. Pentru stocare, mai sunt pusi la dispozitia utilizatorilor 500 GB, suficienti pentru orice tip de utilizator. Cei care isi doresc mai mult spatiu de stocare au la dispoztie varianta de inlocuire a HDD-ului cu un SSD. Astfel, se va obtine un plus de viteza in ceea ce priveste incarcarea sistemului se operare si a programelor.

Acer Aspire E5-522-85E1 are o greutate optima raportat la marimea diagonalei vine cu toate dotarile multimedia necesare inclusiv DVD RW, iar pe langa acesta mai regasim camera web cu rezolutie High Definition, cititor de carduri, microfon integrat si difuzoare stereo. Pe langa asta avem si o baterie cu capacitate destul de buna avand 4 celule, ce poate furniza suficienta energie pentru o utilizare moderata de pana la 5 ore.

Ca si porturi avem atat HDMI pentru conectarea la noile modele de televizoare, cat si VGA pentru modele mai vechi de proiectoare, acoperind toata gama de conexiuni video. Pentru transfer de date si conectarea de periferice exista un port USB 2.0 si 2 porturi de mare viteza USB 3.0 foarte utile pentru conectarea hardurilor externe.

Un foarte mare avantaj il constituie existenta portului Gigabit pentru conectarea la internet prin cablu cu viteza de pana la 1000 Mbps, iar pe de alta parte modulul Wi-Fi cu cel mai nou si mai rapid standard 802.11 ac ofera performanta maxima in ceea ce priveste conectivitatea la lumea exterioara.

Daca pun in calcul doar performanta procesorului si standardele de conexiune la internet, concluzia este ca Acer Aspire E5-522-85E1 merita din plin pretul pe care il gasiti cu reducere la Emag.

Acer Aspire E5-522-85E1 laptop performant cu procesor AMD 5.00/5 (100.00%) 6 voturi

Leave a Reply