Acer Aspire E5-551G-T6Q7 cu procesor AMD si placa video dedicata

December 22, 2015
laptopuri ieftine promotii

Acer Aspire E5-551G-T6Q7 este un model indrăzneț cu performante foarte bune pe partea de multimedia, aplicații și chiar jocuri întrucât are și placă video dedicată despre care voi detalia puțin mai târziu.

Ca și design avem materiale de foarte bună calitate, suprafețele sunt fine ceea ce conferă un aspect luxos dar pe de altă parte necesită o curațire frecventă întrucât atrage petele. Tastatura este modernă, dintr-o bucată fără ramă, de tip chiclet pentru confort la editări îndelungate de texte.

Procesorul este AMD Quad-Core modelul A10-7300 bazat pe o tehnologie de construcție de 28 nm, cu o frecvență de bază la 1900 MHz comandată dinamic de funcția Turbo Boost până la maximul de 3200 MHz.
Acer Aspire E5-551G-T6Q7

Vezi aici pretul pentru laptopul Acer Aspire E5-551G-T6Q7

Turbo boost este foarte utilă pentru că în loc să avem un procesor tactat la o frecvență mare care să consume inutil bateria chiar și atunci când nu avem nevoie de performanțe, alocă automat frecvența necesară atunci când avem nevoie de putere suplimentară, respectiv coboară frecvența când spre exemplu utilizăm sarcini simple precum messenger, editări de texte, browsing.

Ca și putere, acest model nou de la AMD este echivalentul unui procesor Core i3, ceea ce înseamnă că prețul acestui laptop este unul echitabil, conform cu performanța.

Acer Aspire E5-551G-T6Q7 vine cu un monitor LED cu o diagonală de 15.6 inci și rezolutia 1366 x 768 adică HD, iar suprafața acestuia este lucioasă, recomandat în mod expres pentru multimedia datorită culorilor excepționale pe care le poate transfera cât și a contrasturilor foarte bune.

Capacitatea de memorie instalata pe acest laptop este de 4 GB la frecvența de 1600 MHz ocupând doar unul din cele 2 sloturi ce sunt disponibile pe placa de bază, ceea ce oferă o posibilitate ușoară de upgrade prin montarea unui modul nou în slotul liber.

Pentru stocarea datelor aveți la dispoziție un hard disc cu 5400 rpm și 1 TB ceea ce este mai mult decât suficient pentru orice tip de fișiere, fără a avea grija spațiului liber.

Acer Aspire E5-551G-T6Q7 are 2 plăci video, una dintre ele fiind integrată al cărui model este AMD Radeon R6, iar după părerea specialiștilor ar avea performanțe superioare soluției integrate de la Intel. Chiar și-așa prea puțin contează acest aspect deoarece comparativ cu o placă dedicată oferă performanțe mult mai reduse, fiind utilă mai mult pentru a economisi curentul în scopul unei autonomii cât mai mare.

Așadar placa video dedicată Radeon R7 M265 cu 2 GB DDR3 de la AMD este în centrul atenției când vine vorba despre performanțe grafice, acestea rezumându-se la jocuri cu cerințe mici și medii precum Metal Gear Solid 2015, Fifa 2015, Metal Gear Solid 2015, Dirt Rally, Battlefield 2015, Mad Max, iar dacă doriți lista completă cu jocurile testate pe această placă o găsiți aici.

Comparativ cu placa video de la Nvidia, modelul GeForce 920M, unele site-uri de specialitate, ii oferă plăcii de la AMD un scor mai bun la unele caracteristici tehnice. Spre exemplu aici este analiza față în față a celor 2 modele de plăci grafice. Așadar dacă obișnuiți ca din când în când să mai rulați câte un joc atunci vă recomand să alegeți Acer Aspire E5-551G-T6Q7 cu placa video R7 M265.

Ca și dotări multimedia pe lângă cititor de carduri, cameră web HD, difuzoare stereo și microfon integrat avem și DVD-RW. Dotările full printre care și bateria de mare putere cu 6 celule ce furnizează o autonomie de până la 7 ore vin cu un sacrifiu de 200 grame în plus la greutatea laptopului față de alte modele similare, astfel greutatea totală este de 2.7 Kg.

Dacă îl utilizați pe post de înlocuitor al PC-ului fără a-l plimba zilnic în geantă, 200 grame în plus relativ la dotările excelente n-ar trebui să vă încurce cu nimic.

Continuăm veștile bune și pe partea de porturi unde avem cele mai noi conexiuni precum USB 3.0, HDMI și RJ-45 pentru conectarea la internet prin cablu cu viteză de până la 1000 Mbps dar avem și port VGA care deși este un standard mai vechi, există multe device-uri precum proiectoare sau televizoare din generațiile trecute care acceptă doar acest tip de conexiune.

Pe lângă conexiunile prin cabluri specifice, există și varianta de conexiune fără fir la internet prin Wi-Fi 802.11 b/g/n care în teorie permite viteze de până la 600 Mbps. Tot fără fir se pot face și conexiuni între laptop și alte gadgeturi prin intermediul modulului Bluetooth, spre exemplu căști fără fir.

Am încercat să analizez modelul Acer Aspire E5-551G-T6Q7 din toate punctele de vedere spre a-i găsi puncte slabe însă nu am reușit deoarece față de alte modele oferă un raport performanțe-preț mai bun și de aceea vi-l recomand mai ales că acum este la reducere.

Acer Aspire E5-551G-T6Q7 cu procesor AMD si placa video dedicata 5.00/5 (100.00%) 9 voturi

Leave a Reply