Acer Aspire E5-573G-37PQ cu noul model de procesor Intel Core i3

December 23, 2015
laptopuri ieftine promotii

Portofoliul laptopului Acer Aspire E5-573G-37PQ poate cuprinde divertisment multimedia, browsing, aplicatii office dar si jocuri care nu necesita resurse foarte mari. Design-ul device-ului este curat, cu linii clare ce definesc precis volumele. Finisajul elegant si culorile inchise, in doua tonuri, sunt doua aspecte care se completeaza foarte bine.

Display-ul are format HD – rezolutie 1366×768 pixeli – cu diagonala de 15,6 inch. ComfyView, tehnologie proprietara, reda culorile in caracteristici foarte naturale. Finisajul glossy are farmecul lui dar in lumina puternica directa poate crea unele mici neajunsuri.
Acer Aspire E5-573G-37PQ laptop ieftin

Vezi aici pretul pentru laptopul Acer Aspire E5-573G-37PQ

Tastatura este confortabila, o serie de principii ergonomice gasindu-si exprimarea in forma si textura ei. Intr-un cuvant, laptopul este prezentabil.

Acer Aspire E5-573G-37PQ are un procesor Intel i3 5005U din clasa Broadwell. Dual core-ul este proaspat lansat in anul 2015, fiind creat pe noua tehnologia de 14 nm, are cache-ul de 3 MB si vine cu o frecventa de baza la 2 GHz, ce urca pana la 3 GHz prin Turbo Boost.

Procesoarele dotate cu functie Turbo Boost sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic prin faptul ca gestioneaza mai bine resursele, iar ca urmare exista 2 mari beneficii: mai putina caldura degajata si autonomie mai mare cand folosim laptopul pe baterie.

Un procesor tactat la o anumita frecventa nu face altceva decat sa consume aceeasi energie chiar si atunci cand laptopul nu are sarcini de efectuat, ori cand sunt taskuri lejere precum editarea unui text sau ascultam muzica.

Memoria de lucru (RAM-ul) este de tip DDR3, are o frecventa de 1,6 Ghz si o capacitate de 4 GB, ea putand fi dublata datorita prezentei celui de-al doilea slot lasat liber de catre producator pentru efectuarea unui upgrade in cazul in care considerati necesar acest lucru. Ca spatiu de stocare sunt disponibili 500 GB pe o unitate clasica, un HDD cu 5400 rpm.

Procesorul grafic integrat HD Graphics 5500 isi dovedeste utilitatea atunci cand rulam pe baterie, acesta este specializat in furnizarea raportului optim de performanta-autonomie.

Pe de alta parte cand avem nevoie de performanta grafica intra in functiune placa video dedicata, modelul GeForce 920M de la NVIDIA cu 2 GB DDR3 capabila sa ruleze chiar si unele jocuri mai noi dar la rezolutie mai slaba precum GTA 5, Dirt Rally, F1 2014, Fifa 2014 iar in general jocurile de strategie merg destul de bine.

Segmentul multimedia de pe Acer Aspire E5-573G-37PQ cuprinde un DVD RW, o camera web cu rezolutie High Definition integrata pe latura de sus a monitorului, microfon incorporat, un cititor de carduri precum si un set de difuzoare stereo. Mi se pare de exceptie faptul ca desi are unitate optica pentru citit si scris DVD-uri, greutatea nu a avut de suferit, avand doar 2.4 Kg.

Ma incanta foarte tare acest laptop pentru ca desi are un pret foarte accesibil, pe partea de comunicatii vine cu cele mai noi standarde pentru conectarea la internet astfel ca regasim o placa de retea cu suport Gigabit pentru viteza maxima de 1Gbps, iar pentru conexiune fara fir avem placa de retea Wireless 802.11 ac.

In teorie standardul Wi-Fi ac poate atinge o viteza mai mare decat conexiunea pe cablu, insa in practica depinde foarte mult de router, de numarul device-urilor conectate, si chiar de numarul routerelor de prin vecini si mai ales de canalul setat.

Nu vom intra acum in aceste detalii, astfel ca nu-mi ramane la acest capitol decat sa amintesc si de modulul Bluetooth 4.0 care desi in mare parte a fost inlocuit de standardul Wi-Fi, isi are si el rolul in anumite situatii cum ar fi conectarea unor casti sau a unui sistem audio fara fir.

Conectivitatea cu dispozitivele periferice cum ar fi mouse sau hard disc extern este reprezentata de mai multe porturi, cele esentiale, printre care regasim si doua foarte rapide USB 3.0, dintre care unul cu PowerShare. Raportat la consumul redus de energie al procesorului, bateria Li Ion cu 4 celule poate asigura lejer o autonomie de cateva ore de lucru in regim moderat.

Din punctul meu de vedere Acer Aspire E5-573G-37PQ este un laptop ale carui dotari si performante depasesc cu mult pretul care acum se gaseste la reducere. Mai jos aveti o prezentare cu un laptop Acer din aceeasi gama Aspire E5-573G pentru a vedea in realitate finisajele acestui model.

Acer Aspire E5-573G-37PQ cu noul model de procesor Intel Core i3 5.00/5 (100.00%) 7 voturi

2 thoughts on “Acer Aspire E5-573G-37PQ cu noul model de procesor Intel Core i3

  1. Pingback: Acer Aspire E5-573-PO63 Review de actualitate

  2. Pingback: Acer Extensa EX2510-39ZE cu procesor Core i3 si placa video dedicata

Leave a Reply