Acer Aspire ES1-711G-P3RM laptop ieftin 17.3 inci

October 24, 2015
laptopuri ieftine promotii

Acer Aspire ES1-711G-P3RM este la momentul actual cel mai ieftin laptop cu diagonala de 17.3 inci si de asemenea ofera dotari si performante mai mult decat suficiente pentru sarcini uzuale astfel ca este un best-buy. Designul este clasic spre modern, carcasa fiind simpla si eficienta cu o greutate de doar 3 kg si o grosime de 28mm, tastatura este fara rama, incorporata in carcasa oferind un aspect modern si in acelasi timp este mult mai comoda decat vechile tastaturi.

Capacul pe exterior este realizat dintr-un material cu proeminente pentru a proteja impotriva petelor sau a zgarieturilor fine, acelasi timp de material fiind folosit si in zona unde se aseaza palmele. Modelul procesorului este N3540 din familia Intel Celeron Quad-Core, lansat in urma cu doar un an, are o frecventa de baza la 2160 MHz, ajustata dinamic pana la nivelul de 2660 MHz prin tehnologia Turbo Boost iar cache-ul este de 2 MB.

Pentru aceasta gama de pret, procesorul N3540 reprezinta cea mai buna alegere deoarece ofera performantele sale fac fata oricaror sarcini obisnuite gen browsing, filme full HD, aplicatii Office, si fata de multe alte procesoare consumul de energie este foarte mic, aproape la jumatate fata majoritatea procesoarelor Core i3 din aceeasi generatie, ceea ce inseamna un plus de autonomie atunci cand ruleaza pe acumulator.
Acer Aspire ES1-711G-P3RM

Vezi aici oferta pentru laptopul Acer Aspire ES1-711G-P3RM

Ecranul este LED cu rezolutie HD+ adica 1600 x 900 fapt pentru care imaginea este impecabila datorita si a faptului ca beneficiaza de noua tehnologie Acer CineCrystal HD+ Glare ceea ce inseamna ca este un monitor din generatia noua. Suprafata lucioasa a ecranului a fost special conceputa pentru a oferi culori vibrante si contrasturi net superioare unui ecran mat, adresandu-se in special nevoilor multimedia.

Memoria instalata este de 4 GB DDR3 ocupand singurul slot de RAM disponibil, insa memoria este suficienta incat sa echilibreze perfect configuratia laptopului. Stocarea se realizeaza pe un hard disc clasic cu 5400 rotatii pe minut si capacitate de 500 GB.

Modelul Aspire ES1-711G-P3RM de la Acer dispune si de placa video dedicata, modelul GeForce 820M de la Nvidia cu 2 GB DDR3 ce ofera performante si calitate sporita la vizionari de filme si clipuri, putand rula si majoritatea jocurilor cu cerinte mai mici precum F1 2013, Fifa 2013, Total War 2013, Dota 2, StarCraft 2 si altele.

Ca si dotari multimedia exista DVD RW, cititor de carduri, camera web cu rezolutie 0.3 MP, microfon si difuzoare integrate, iar la capitolul porturi avem HDMI pentru partajarea imaginii pe orice ecran extern compatibil, 2 porturi USB 2.0 si un port USB 3.0 pentru transfer de date de pana la 10 ori mai rapid decat standardul 2.0

Conectarea la internet se poate face prin placa wireless cu standardul 802.11 b/g/n, iar prin placa de retea pe cablu viteza maxima este de 1000 Mbps datorita tehnologiei Gigabit. De precizat insa ca pentru a putea atinge viteze mai mari de 100 Mbps aveti in primul rand nevoie de un SSD (vezi aici SSD ieftin) in locul hard discului, iar pentru viteza maxima este nevoie de un procesor Core i7 din ultimele generatii.

Acumulatorul Li-Ion de 4 celule in functie de modul de lucru si luminozitatea ecranului asigura o autonomie de pana la 5 ore datorita procesorului foarte eficient. Sistemul de operare preinstalat este Linux insa datorita unitatii optice puteti instala Windows-ul in locul acestuia sau in paralel cu el putand alege ce sistem sa folositi la fiecare pornire a laptopului.

Datorita pretului mic de achizitie comparativ cu performantele si dotarile, Acer Aspire ES1-711G-P3RM este cel mai bine vandut laptop cu diagonala de 17.3 inci de la eMAG.

Acer Aspire ES1-711G-P3RM laptop ieftin 17.3 inci 5.00/5 (100.00%) 4 voturi

Leave a Reply