Acer Extensa EX2510-34NB laptop ieftin Core i3

September 7, 2015
laptopuri ieftine promotii

Acer Extensa EX2510-34NB este unul dintre cele mai ieftine laptopuri cu procesor Core i3 intrucat in momentul actual beneficiaza de o reducere de peste 200 lei. Pentru o mai buna analiza care sa duca la o alegere mai usoara voi prezenta acest model comparativ cu Acer Aspire E5-573-P3N0 lansat de curand.

Argumente in favoarea laptopului Extensa EX2510-34NB:

1. Hard disc cu capacitate de 1 TB putand stoca la discretie orice doriti fara a avea grija spatiului
2. Acumulator Li-Ion 6 celule capabil sa ofere cu pana la o ora de autonomie suplimentara fata de acumulatorul cu 4 celule.

Aceste argumente conteaza in masura necesitatilor fiecarui utilizator in parte, insa sunt trecute ca si argumente pro intrucat reprezinta un plus comparativ cu celalalt model.
Acer Extensa EX2510-34NB

Vezi aici oferta pentru Acer Extensa EX2510-34NB

Argumente neutre:

1. Ecranul LED are diagonala de 15.6 inci cu rezolutie HD si este non-glare adica suprafata acestuia nu este lucioasa ca majoritatea laptopurilor, oferind o mai buna vizibilitate in special utilizat in aer liber deoarece aspectul mat nu atrage lumina precum ecranul lucios. L-am trecut la argumente neutre intrucat pentru cei care utilizeaza laptopul intr-un mediu foarte luminos sau afara, va fi un avantaj cat si daca utilizati laptopul mai mult pentru editari de texte sau browsing contrastul este mai placut, in schimb culorile si contrastul unui display mat nu se pot compara niciodata cu cele ale unui ecran lucios care prezinta culori mai reale si contrasturi superioare.

2. Ambele laptopuri au 4 GB DDR3 ocupand doar unul din cele 2 sloturi disponibile, astfel ca se mai poate adauga memorie suplimentara.

3. Designul pare mai stilat deoarece suprafetele sunt lucioase, insa pe de alta parte necesita o ingrijire mai atenta deoarece se poate zgaria mult mai usor si mai tot timpul raman urme de la praf sau amprente si astfel trebuie mereu curatat.

4. Greutate este de 2.5 kg cu doar 100 grame mai mult decat celalalt model astfel ca este irelevant, avand in vedere ca acumulatorul are 2 celule in plus, iar pentru o diferenta atat de mica in ceea ce priveste greutatea as alege oricand o autonomie de inca o ora.

5. Ambele laptopuri au difuzoare, microfon si camera web integrate, cat si cititor de carduri, mai putin unitate optica.

6. De asemenea ambele au placa de retea prin cablu cu tehnologie Gigabit ce permite viteze de pana la 1000 Mbps.

7. Nu exista placa video dedicata, fiecare din cele doua laptopuri avand doar placa video integrata cu performante aproximativ egale, fapt pentru care nu se recomanda pentru jocuri.

8. Ambele laptopuri au linux preinstalat.

Consider ca argumentele in defavoarea laptopului Extensa EX2510-34NB inclina alegerea spre modelul Aspire E5-573-P3N0 intrucat fac referire la specificatii tehnice de importanta majora cat si la pret:

1. Modelul procesorului este 4005U, lansat in 2013, care desi este Core i3 are frecventa de doar 1700 MHz si este pe tehnologie mai veche (22nm si arhitectura Haswell) ceea ce il face cu 10% mai putin performant decat modelul de procesor 3825U (lansat in 2015 pe tehnologie 14 nm si cu frecventa de 1900 MHz) Chiar daca in practica diferenta intre cele doua procesoare poate fi insesizabila, personal as alege un laptop cu model mai nou de procesor datorita faptului ca este mai bine optimizat si pe partea de consum de energie, ceea ce se traduce printr-o autonomie mai buna.

2. Placa de retea Wi-Fi nu ofera cel mai nou si mai rapid standard de viteza 802.11 ac ci doar b/g/n, iar daca utilizati in mod frecvent wireless-ul recomand un laptop cu standardul ac. De precizat insa ca pentru a va conecta folosind standardul ac, aveti nevoie si de un router cu acest standar.

3. Nu are port VGA, ceea ce poate fi un dezavantaj daca vrei sa-l conectezi la un monitor, tv sau proiector model mai vechi care nu port HDMI. De asemenea are doar 1 port USB 3.0, in schimb are 2 porturi USB 2.0, ceea ce ar trebui sa fie invers dat fiind faptul ca USB 3.0 ofera viteza de 10 ori mai mare decat USB 2.0

4. Are un pret mai mare desi beneficiaza de reducere.

Alegerea mea personala tinde catre modelul mai nou Acer Aspire, in defavoarea lui Acer Extensa datorita ultimelor argumente care conteaza mai mult decat celelalte, insa fiecare trebuie sa ia alegerea in functie de bugetul alocat si modul in care veti folosi viitorul laptop.

Acer Extensa EX2510-34NB laptop ieftin Core i3 4.83/5 (96.67%) 6 voturi

Leave a Reply