Asus X552MJ-SX009D Quad Core accesibil si bun

October 13, 2015
laptopuri ieftine promotii

Asus X552MJ-SX009D este un laptop ieftin si bun pe care il recomand pentru activitatile uzuale precum browsing, filme, aplicatii de orice gen si chiar jocuri cu cerinte medii intrucat beneficiaza de placa video dedicata. De asemenea demna de luat in seama este greutatea de doar 2.4 kg avand in vedere ca laptopul beneficiaza de toate dotarile inclusiv DVD RW, si un acumulator cu 4 celule.

Designul imbina placutul cu utilul, astfel ca vedem materiale de calitate care arata bine si in acelasi timp au rolul de a proteja precum se observa ca exista proeminente pe partea superioara a capacului si in zona unde se aseaza palmele in timp ce tastatura are un aspect business fiind integrata in carcasa fara a avea rama, iar tastele sunt perfecte ca si latime incat sa ofere maxim de confort.

Raportul de performanta-consum de energie este foarte bine echilibrat, iar asta se datoreaza in mare parte procesorului din penultima generatie de Intel Quad Core capabil sa dezvolte o frecventa de 2160 MHz controlata in mod dinamic pana la 2660 MHz prin functia Turbo Boost.
Asus X552MJ-SX009D

Vezi aici oferta pentru laptop Asus X552MJ-SX009D

Desi ca si performanta se apropie de anumite procesoare din cea mai noua gama de Core i3, consumul de energie este la jumatate, ceea ce pe partea de autonomie ofera un mare plus. Consumul mic de energie este asociat cu avantajul de a degaja mai putina caldura astfel ca nu veti avea nevoie de sisteme suplimentare de racire nici pe timp de vara.

Monitorul este HD LED cu diagonala de 15.6 inci pe o rezolutie standard de 1366 x 768 si suprafata este lucioasa precum la majoritatea laptopurilor pentru a putea transmite culori vibrante si contrasturi foarte bune. Monitoarele cu suprafata lucioasa sunt recomandate pentru birou sau acasa intrucat ofera o calitate foarte buna a imaginii, in schimb nu sunt recomandate pentru a fi folosite in aer liber deoarece efectul de oglinda cauzat de lumina este mult mai mare decat la monitoarele cu suprafata mata.

Capacitatea de memorie instalata este de 4 GB DDR3 ce ruleaza la frecventa de 1600 MHz si este suficienta pentru orice sarcini uzuale si ofera un raport optim de performanta in raport cu procesorul. Capacitatea de stocare este de 500 GB pe un hard disc clasic cu 5400 rpm.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale modelului X552MJ-SX009D este placa video dedicata, modelul GT 920M din seria GeForce de la Nvidia cu 2 GB DDR3 ce ofera calitate deosebita la rezolutii maxime atunci cand rulati un film sau clip si de asemenea puteti rula majoritatea jocurilor la detalii medii.

La capitolul multimedia nu lipseste nimic avand dotari complete si anume: DVD RW, cititor de carduri, camera web cu rezolutie HD si microfon incorporat, iar difuzoarele cu tehnologia consacrata Sonic Master ofera un sunet de inalta fidelitate. Laptopul poate fi folosit cu succes pentru prezentari sau pur si simplu sa partajati continutul pe televizor cu port HDMI si orice tip de proiector sau monitor deoarece are si port VGA. Pe langa aceste porturi se mai gaseste un port USB 2.0 si altul USB 3.0, acesta din urma permitand viteze de transfer cu pana la 10 ori mai mari.

Principalele modalitati de conectare la internet sunt prin placa de retea wifi cu standardul 802.11 b/g/n sau prin cablu cu viteza de pana la 100 Mbps. Avand in vedere configuratia laptopului aceasta viteza este optima deoarece pentru viteze mai mari se recomanda un procesor mai performant, respectiv core i5 sau core i7 plus un hard cu tehnologie SSD.

Avand in vedere ca este un laptop realizat sub brandul ASUS care de-a lungul timpului au confirmat o calitate deosebita, adaugand faptul ca designul este foarte bine realizat si performanta este echitabila cu pretul, nu as putea decat sa recomand Asus X552MJ-SX009D tuturor celor care cauta un laptop ieftin si bun.

Asus X552MJ-SX009D Quad Core accesibil si bun 4.59/5 (91.76%) 17 voturi

Leave a Reply