Asus X553MA-XX432D laptop accesibil cu raport calitate-pret excelent

December 3, 2015
laptopuri ieftine promotii

Asus X553MA-XX432D este un laptop cu un preț foarte bun și în același timp oferă performanțe suficient de mari încât să facă față la orice taskuri obișnuite precum editări de texte, browsing, filme, muzică, mai puțin jocuri întrucât nu are placă video dedicată.

Laptopurile din seria X beneficiază de un aspect premium, fiind foarte subțire cu o grosime de doar 25.3mm și greutatea de 2.2 kg. Fiecare detaliu a fost foarte bine lucrat, capacul exterior este realizat dintr-un material mai dur cu proemintențe pentru a proteja de pete și zgarieturi. La interior, materialul nu este unul dur, ci s-a ales un material fin care conferă un aspect business. La fel și tastatura încorporată în carcasă, fără ramă creează un aspect premium.

Procesorul este modelul N2940 din familia Intel Celeron Quad-Core, lansat la sfârșitul anului 2014 și are o frecventa de bază la 1830 MHz și turbo boost până la 2250 MHz, iar cache-ul este de 2 MB. Acest model de procesor consumă foarte puțină energie, aproape la jumătate cât un Core i3 insă oferă performanțe aproximativ echivalente. Consumul redus de energie se traduce prin autonomie mai mare cât și prin reducerea căldurii degajată.
Asus X553MA-XX432D

Vezi aici oferta pentru laptopul Asus X553MA-XX432D

Monitorul este ca și la celelalte laptopuri din gama X, astfel că diagonala este de 15.6 inci, cu rezolutia HD de maxim 1366 x 768. Suprafața ecranului este lucioasă astfel ca transmite culori mai vibrante, reale și contrasturi mai bune.

Asus X553MA-XX432D are o capacitate de memorie de 4 GB DDR3, ocupând singurul slot valabil, însă memoria este suficientă pentru a putea rula fluent mai multe aplicații în același timp. Capacitatea de stocare este de 500 GB pe un hard disc cu viteza de rotatie de 5400.

Placa video este integrata, modelul Intel HD Graphics oferind un raport optim de performanța-autonomie astfel ca este suficientă pentru filme Full HD însă nu și pentru jocuri mai noi întrucât acestea solicită placi grafice performanțe. Puteți însă rula jocuri cu cerințe mai mici precum Counter Strike sau Dota.

Ca și dotări multimedia este echipat complet inclusiv DVD-RW, deși are o greutate destul de mică, în rest avem o camera web cu rezolutie VGA, cititor de carduri și difuzoare cu tehnologie SonicMaster și microfon integrat. Laptopul nu are sistem de operare preinstalat însă având DVD-RW puteți cu ușurința să instalați orice sistem doriți.

Asus X553MA-XX432D este echipat foarte bine și pe partea de porturi având atât HDMI pentru conectarea la noile televizoare și proiectoare cât și VGA pentru modele mai vechi. Pentru conectarea altor periferice exista port USB 2.0, cât și USB 3.0 care oferă viteze de 10 ori mai mari ceea ce poate fi foarte util atunci când folosiți un hard extern.

Conectarea la internet se face prin cablu cu viteza de pana la 100 Mbps, sau cu Wi-Fi 802.11 b/g/n printr-un router, iar pentru a beneficia de viteză maximă prin Wi-Fi aveți nevoie de un router cu standardul n.

În concluzie vă recomand modelul Asus X553MA-XX432D dacă dispuneti de un buget limitat și doriți un laptop produs de un brand recunoscut pentru calitate și fiabilitate care cu siguranța nu o să vă dezamăgească pentru sarcinile obișnuite

Asus X553MA-XX432D laptop accesibil cu raport calitate-pret excelent 5.00/5 (100.00%) 8 voturi

One thought on “Asus X553MA-XX432D laptop accesibil cu raport calitate-pret excelent

  1. Pingback: Laptop Asus X553MA-XX490D Dual Core, util pentru sarcini obișnuite

Leave a Reply