Asus X555DG-DM012D laptop accesibil cu ecran Full HD si procesor performant AMD

December 21, 2015
laptopuri ieftine promotii

Laptopul Asus X555DG-DM012D are o configuratie frumos echilibrata si un pret foarte bun. De asemenea poate fi considerat un hub al distractie si divertismentului dar, in acelasi timp, se recomanda a fi un veritabil pol al celor pentru care multitasking-ul este ceva de o naturalete fireasca.

Design-ul este modern, elegant si practic, iar asta se traduce printr-o greutate de doar 2.03 kg si 25,8 mm grosime. Liniile contureaza un profil ferm dar prietenos. Carcasa dintr-un plastic de calitate cu un finisaj texturat imbraca la exterior culoarea neagra pentru ca la interior nuanta de argintiu metalic sa evidentieze tastatura placuta la atingere.
Asus X555DG-DM012D

Vezi aici pretul pentru laptopul Asus X555DG-DM012D

Touchpad-ul de dimensiuni ceva mai mari este pozitionat putin lateral stanga fata de axa centrala pentru o mai buna asezare a mainii.

Asus X555DG-DM012D are un ecran LCD LED cu diagonala de 15,6 inch si rezolutie FullHD (1920×1080 pixeli). Avand in vedere pretul accesibil de achizitie al acestui laptop pot spune ca rezolutia monitorul cu rezolutie Full HD este un mare plus.

Tehnologia LED backlit si caracteristica anti-glare ofera imagini clare in aproape orice situatie, culori vii si contraste profunde. Ecranul mat este perfect pentru cei care petrec multe ore in fata calculatorului deoarece lumina nu se mai reflecta pe suprafata ecranului, astfel ca avem o vizibilitate foarte buna ceea ce reduce oboseala ochilor.

Configuratia are in centrul sau procesorul AMD A10, un quad-core cu 1,8 GHz ce poate „accelera” pana la frecventa de 3,2 GHz in modul Turbo, iar cache-ul este de 2 MB cache. Ca si performanta este mai bun decat un procesor Intel Core i5 cu 2 nuclee apropiindu-se de capacitatea unui Core i5 cu 4 nuclee. Daca ar fi sa iau in calcul raportul performanta-pret atunci as merge pe varianta AMD A10.

Performantele grafice sunt date de solutia integrata Radeon R6 M340DX foarte utila pentru spori autonomia atunci cand folositi laptopul pe baterie furnizand performante optime, iar placa video dedicata Radeon R5 M330 ce vine cu 2GB GDDR3 ofera performante sporite pentru a putea rula si jocuri mai noi sau filme la rezolutie foarte mare.

Chiar daca este placa dedicata, nu este una recomanda gamerilor, pentru ca jocurile actuale necesita performante foarte mari, iar la capitolul jocuri as putea spune ca este o placa cu performante reduse ce poate rula jocuri precum Call of Duty 2015, Battlefield Hardline, Dirt Rally 2015 la rezolutie minima, iar altele precum Mafia 2, Total War: Rome II, F1 2014, World of Warships, Fifa 16 pot fi jucate la rezolutie medie spre ridicata.

Memoria de lucru are 8 GB, suficienti pentru o rulare fara sincope. Stocarea datelor se face pe un clasic HDD cu 7200 rpm si 1 TB capacitate.

Pentru divertismentul multimedia Asus X555DG-DM012D ofera un DVD RW, difuzoare stereo asistate de tehnologia SonicMaster, camera web VGA si microfon integrat precum si un cititor de carduri SD. La fel de generos este numarul si tipul porturilor.

Dintre acestea ies in evidenta HDMI-ul si cele 2 USB-uri 3.0. Chiar daca portul VGA nu mai exista la multe device-uri actuale, este un plus ca face parte din dotari pentru ca puteti realiza conexiuni video cu proiectoare, televizoare sau monitoare din generatii mai vechi care au doar port VGA.

In aceasta configuratie, Bluetooth si Wireless sunt tehnologiile disponibile pentru conectare pe calea undelor la alte device-uri, iar pentru viteze foarte mari de pana la 1000 Mbps exista placa de retea cu suport Gigabit. Bateria cu cea mai noua tehnolgoie Li Polymer cu 2 celule asigura laptopului o autonomie buna.

Avand in vedere ca un laptop din gama Asus cu procesor Core i5 si ecran cu rezolutie Full HD este cu aproximativ 700 lei mai scump, este clar ca Asus X555DG-DM012D are un raport performanta-pret mult mai bun.

Asus X555DG-DM012D laptop accesibil cu ecran Full HD si procesor performant AMD 5.00/5 (100.00%) 5 voturi

Leave a Reply