Asus X555LA-XX1160D Core i3 si port Gigabit 1000 Mbps

August 3, 2015
laptopuri ieftine promotii

Asus X555LA-XX1160D este un laptop ieftin si bun cu performante foarte bune pentru munca de birou, filme full HD, browsing. Designul este premium asemanandu-se intr-o oarecare masura cu Asus Zenbook datorita capacului exterior cu proeminente concentrice pentru a proteja impotriva zgarieturilor si petelor, si de asemenea tastatura este fara rama incorporata in carcasa, iar materialul ce inconjoara tastatura este tot proeminent.

Un avantaj enorm care tine de portabilitate este greutatea redusa pana la 2.3 Kg insa acest avantaj vine si cu un mic compromis si anume bateria este incorporata si nu se poate schimba decat daca dezasamblati carcasa laptopului.

Procesorul este Intel Core i3, lansat in anul 2014, cu frecventa de 1900 MHz si cache 3072 KB asigurand performante bune chiar si atunci cand rulati mai multe aplicatii in acelasi timp sau zeci de ferestre de browser.
Asus X555LA-XX1160D

Vezi aici pretul actual pentru laptopul Asus X555LA-XX1160D

Displayul este LED HD cu diagonala de 15.6 si rezolutia maxima 1366 x 768 iar suprafata ecranului este lucioasa, asigurand calitate foarte buna a imaginii si contrast puternic. Singurul inconvenient al ecranelor lucioase este lumina care tinde sa se reflecteze in monitor.

Laptopul Asus X555LA-XX1160D beneficiaza de o memorie de 4 GB integrata pe placa de baza si are un slot liber pe care il puteti folosi sa mai adaugati memorie. Stocarea se realizeaza pe hard disk de 5400 rpm, cu capacitatea de 500 GB.

Placa video este integrata, modelul HD Graphics 4000 si ofera un raport optim de performanta-consum de energie, perfecta pentru munca de birou, vizualizari clipuri si filme full HD, cat si unele jocuri mai vechi gen Counter Strike.

Desi are greutatea destul de mica pentru un laptop din gama sa, la capitolul multimedia are toate dotarile DVD RW, cititor de carduri, camera web VGA (calitate redusa fata de HD) cu microfon incorporat si difuzoare de inalta calitate cu tehnologie Sonic Master pentru a te bucura de un sunet tare si foarte clar.

Greutatea redusa si existenta portului VGA il face perfect si pentru prezentari putand conecta laptopul si la proiectoare mai vechi. Exista si port HDMI pentru conectarea la tv-uri, proiectoare si monitoare mai noi. Pe langa acestea exista 2 porturi USB 3.0 si un port USB 2.0.

Conectarea la internet se face prin portul Gigabit cu viteaza de pana la 1000 Mbps, si prin wireless 802.11 b/g/n.Alte conectari wireless cu dispozitive compatibile se pot realiza prin Bluetooth versiunea 4.0

Bateria este Li-Ion 4 celule ce asigura o autonomie de 3-4 ore in functie de luminozitatea monitorului, si setarea Power Saver in profilul bateriei. De regula laptopul vine cu profilul Balanced sau High(Maximum) Performance selectat ceea ce scade drastic autonomia.

Asus X555LA-XX1160D nu are sistem de operare preinstalat astfel ca alegerea si instalarea sistemului sau a driverelor va fi sarcina dumneavoastra. Functioneaza si Windows 7 pe acest laptop insa trebuie efectuate cateva modificari in Bios (Uefi Mode) si pentru a nu va complica foarte mult cautarea driverelor puteti folosi site-ul driveridentifier.com ce ofera o aplicatie foarte mica ce identifica si descarca driverele necesare.

Asus X555LA-XX1160D Core i3 si port Gigabit 1000 Mbps 5.00/5 (100.00%) 6 voturi

Leave a Reply