Cele mai ieftine laptopuri Dell

June 13, 2015
laptopuri ieftine promotii

Astazi mi-am propus sa compar doua laptopuri ieftine care in momentul actual au cel mai mic pret din gama Dell. O astfel de comparatie sper sa va ajute in alegerea laptopul potrivit necesitatilor dumneavoastra. Laptopurile comparate sunt Dell Inspiron 3551 si Dell Inspiron 3543.

Designul este identic la ambele laptopuri despre care am mai discutat in detaliu atunci cand am prezentat modelul acesta. Voi pune accentul pe diferentele dintre cele 2 laptopuri si mai putin pe elementele comune.

Vezi aici laptopurile Dell

Dupa ce dati click pe linkul de mai sus sub butonul Adauga in cos selectati Compara iar apoi in dreapta apare o mica fereastra verticala cu alt buton Compara pe care daca dati click veti putea compara cele doua modele de laptopuri sub forma unui tabel simplu.

Inca de la primul rand, tip procesor observam ca fiecare model are procesor diferit. Primul model cel din stanga este N3540 si are 4 nuclee, frecventa 2160 MHz ce duce pana la 2660 MHz prin turbo boost. Al doilea model de procesor este 3805U si are doar 2 nuclee, si doar 1900 MHz. Cache-ul la ambele procesoare este la fel 2048 KB.

La prima vedere am fi tentati sa alegem primul model intrucat are mai multe nuclee si frecventa este mai mare dar testele si specificatiile producatorului sunt in favoarea procesorului Dual-Core 3805U.

Pentru a va convinge trebuie sa faceti o mica cautare a ambelor modele pe www.google.ro iar primele 2 rezultate sunt de referinta si anume site-ul intel si site-ul cpubenchmark.net. Pe site-ul intel gasiti informatii detalitate despre fiecare procesor, iar pe celalalt site este punctajul total al procesorului obtinut in teste.

Asa cum se vede pe site-ul intel la paragraful memory specifications procesorul 3805U permite o memorie maxima de 16 GB, si un standar de memorie nou LPDDR3 mai rapida decat standardul obisnuit DDR3. De asemenea Max Memory Bandwidth (Banda Maxima de Memorie) este 25.6 GB/s fata de celalalt model 21.32 GB/s.

Apoi la paragraful Advanced Technologies observam ca la procesorul 3805U apar cateva tehnologii noi pe care nu le regasim la celalalt model si anume: Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d), Intel® VT-x with Extended Page Tables (EPT), cat si Intel Fast Memory Acess si Intel Flex Memory Access. Aceste tehnologii se datoreaza faptului ca acest procesor a fost lansat in primul trimestru din 2015 asa cum se vede la randul 2 din tabelul de pe site-ul intel. Practic este un procesor mult mai nou in care s-au implementat tehnologii de ultima generatie.

Al doilea site va prezinta punctajul 2054 pentru procesorul 3805U si 1753 pentru procesorul N3540. Este un site foarte serios care pana acum au realizat peste 600.000 de teste asupra procesoarelor.

In rest intorcandu-ne la comparatorul celor doua laptopuri observam ca restul elementelor sunt la fel. Ecranul este LCD LED, 15.6 inci, si rezolutia de 1366 x 768. Capacitatea de memorie 4 GB, iar capacitatea hardului este egala, 500 GB.

La fel si la capitolul multimedia observam ca ambele au camera web 720p, difuzoare de 2.5W, HDMI, 2 porturi USB 2.0, 1 port USB 3.0, Bluetooth 4.0, placa de retea 10/100, wireless 802.11 b/g/n.

Acumulatorul si autonomia de pana la 6 ore sunt la fel pentru ambele modele, iar sistemul de operare instalat este Ubuntu 14.04.

Cele mai ieftine laptopuri Dell 5.00/5 (100.00%) 11 voturi

One thought on “Cele mai ieftine laptopuri Dell

  1. Dan

    Detin unul din acestea si pot sa confirm ca atat la autonomia bateriei cat si ca laptop in sine dell e unul dintre producătorii de laptopuri ieftine și bune de pe piata.

    Reply

Leave a Reply