Cum sa faci un stick bootabil cu Windows 7

May 21, 2015
laptopuri ieftine promotii

De curand un prieten m-a rugat sa-i reinstalez windowsul pe laptop insa dvd-ul nu-i mai citea niciun disc. Vazusem intamplator, cu mult timp in urma ceva unelte cu care poti sa faci stick bootabil asa ca m-am pus sa caut. Ma asteptam sa fie ceva foarte simplu care sa-mi reuseasca din prima insa am avut ceva batai de cap cu multe tooluri care nu functionau cum trebuie si anume copiau fisierele pe stick dar cand incercam sa bootez cu stick-ul, nu functiona.

Singura sansa care imi era la indemana ramanea tot varianta de a instala windowsul de pe stick, astfel ca dupa cautari indelungate si multe teste pe care le-am facut cu fiecare aplicatie, am gasit programul WinSetupFromUSB 1.5 care a mers fara nicio problema. Gasiti programul pe Softpedia aici

In continuare va descriu pasii pe care trebuie sa-i parcurgeti:

1. Dezarhivati programul si rulati-l. Programul arata ca in imaginea de mai jos:
2. Daca ati introdus stick-ul trebuie sa apara in prima casuta asa cum apare in imaginea de mai sus. Dati refresh si daca nu apare reintroduceti stick-ul.

stick bootabil

3. Dati click pe butonul de sus din dreapta RMPrepUSB si o sa apara optiunile din imaginea urmatoare
stick bootabil Windows 7
4. Pentru Windows 7 lasati selectata prima optiune ca si in imagine, selectati FAT32, de asemenea selectati optiunea cu nr 5. copiaza fisiere S.O. din locatia de mai jos dupa care dati click pe Alege locatia sursa si o sa apara mesajul de mai jos
cum faci un stick bootabil

5. Daca Windowsul este deja extras intr-un folder sau DVD selectati Yes, sau daca aveti o imagine ISO sau arhiva atunci selectati NO.

6. Ultimul pas este dati click pe butonul 6. Pregateste Unitatea si o sa apara un mesaj la care trebuie sa dati OK.

Dupa ce ati facut stick-ul bootabil ramane sa setati biosul astfel incat stick-ul sa fie prima optiune de bootare. Inainte de asta sfatul meu este sa opriti calculatorul, introduceti stick-ul in usb dupa care porniti calculatorul.

Daca nu parcurgeti acesti pasi s-ar putea ca biosul sa nu apuce sa vada stick-ul. Imediat cum porneste calculatorul, o sa apara pe ecran ce tasta este necesar sa apasati pentru a accesa biosul, de regula F2. Tasta trebuie apasata imediat dupa ce ati apasat butonul de pornire.

In bios trebuie sa cautati optiunea de bootare si sa puneti stick-ul pe prima pozitie. Unele laptopuri recunosc stick-ul ca si floppy asa ca pe primele pozitii puteti seta mai multe variante iar pe ultima pozitie lasati hard-diskul.

Daca dintr-un motiv anume nu reusiti sa intrati in bios puteti incerca tasta F12 imediat ce apasati butonul de pornire. Aceast tasta de regula o sa va afiseze meniul de bootare si selectati optiunea care doriti sa booteze.

Aplicatia prezentata functioneaza atat pentru crearea unui stick bootabil Windows 7 cat si a unui stick bootabil Windows Xp sau chiar si linux in functie de selectia pe care o faceti dupa ce dati click pe butonul RMPrepUSB.

Daca intampinati dificultati de orice fel cu calculatorul nu ezitati sa-mi lasati un comentariu mai jos si va ajut cu drag.

Cum sa faci un stick bootabil cu Windows 7 5.00/5 (100.00%) 5 voturi

One thought on “Cum sa faci un stick bootabil cu Windows 7

  1. Pingback: Laptop Lenovo IdeaPad G50-45

Leave a Reply