De ce Laptopuri ieftine?

Vă salut cu drag,

Dacă ați ajuns pe această pagină mai mult ca sigur ați căutat după laptopuri ieftine și ca urmare prin articolele ce le-am creat încerc să vă ghidez cât pot de bine. De asemenea vă stau la dispoziție dacă aveți nelămuriri sau doriți mai multe informații. Tot ce trebuie să faceți este să dați click pe butonul Contactează-ne pe care îl găsiți în meniul de sus, iar eu voi răspunde în cel mai scurt timp dacă sunt la calculator sau în cel mai rău caz în cel mult câteva ore.

Ar fi multe de spus la acest capitol dar pe scurt motivul ar fi același care v-a și adus pe acest site, adică cerința publicului de a se informa. Încă de la primul calculator pe care l-am primit cadou de la părinții mei în anul 1997 pasiunea pentru segmenul IT m-a urmărit și m-a ghidat către absolvirea Facultății de Calculatoare.

Ce mă face calificat să ofer sfaturi?

La întrebarea aceasta am cam răspuns în fraza de mai sus, dar aș dori să subliniez că nu trebuie să luați sfaturile mele ca „literă de lege” pentru că orice om poate avea o doză de subiectivism și cu toții putem greși. Până la urmă dumneavoastră știți mai bine ce produs aveți nevoie. Cu adevărat important este faptul că nu sunt angajatul niciunui magazin, așadar scopul meu nu este să vă influențez alegerea.

Bineînțeles nu fac 100% voluntariat în această activitate, câștigul obținut acoperind costul de găzduirea site-ului și mai rămâne o mică parte ce se împarte echipei de câțiva membri care mențin proiectul Laptopuri ieftine. Acum că am lămurit aceste aspecte, încerc în continuare să rezum și căteva informații care poate vă interesează.

Cum alegeți un laptop ieftin și bun?

Presupunând că deja ați stabilit bugetul pe care sunteți dispus să-l cheltuiți pentru noua achiziție urmează să vă decideți asupra magazinului. Acesta poate fi un pas destul de complicat mai ales când aveți un buget limitat s-ar putea să fiți tentat să alegeți magazinul cu prețul cel mai mic.

Pe de altă parte trebuie să vă gandiți și la serviciile pe care le oferă magazinele, printre care cel mai important ar fi dreptul de a renunța la produs. Legea actuală spune că puteți returna un produs (în cazul nostru un laptop) în termen de 14 zile din momentul când vi l-a adus curierul.

De multe ori este nevoie de puțin mai mult timp pentru a testa cu adevărat un produs, mai ales un laptop. În acest sens există magazine care oferă o perioadă mai mare pentru a testa produsul, și anume eMAG oferă 30 zile.

De îndată ce v-ați hotărât asupra magazinului de unde doriți să faceți noua achiziție cel mai evident pas ar fi să selectați rubrica care vă interesează, și apoi să efectuați o sortare în funcție de preț încât pe primele poziții să apară cele mai ieftine laptopuri. De exemplu AICI este o astfel de sortare pe categoria de laptopuri.

La fel de bine puteți să faceți o sortare în funcție de discount, ca să vă arate prima dată laptopurile cu cea mai mare reducere, iar apoi din panoul din partea dreaptă puteți selecta un interval de preț ca să nu vă afiseze pe cele care depășesc bugetul. Ar mai fi multe de spus, dar acum ceva timp am scris un articol mai detaliat pe care îl găsiți aici.

Ca ultim sfat la acest capitol ar fi să nu luați niciodată o decizie pe „fugă”, încercați să nu vă grăbiți, pentru că deși magazinele vă oferă dreptul de a returna produsul, costul de transport îl veți suporta dumneavoastră.

Cum testați laptopul cumpărat?

În primul rând vă sfătuiesc să deschideți coletul în fața agentului de la curier pentru că este dreptul dumneavoastră. Dacă vă trimit un produs cu display-ul spart, cum veți putea apoi demonstra că a ajuns defect și nu l-ați spart dumneavoastră.

Chiar am citit pe un blog celebru, că au fost cazuri în care televizoare au ajuns cu ecranul spart, iar magazinul a refuzat să dea banii înapoi clientului deoarece nu deschisese coletul în prezența agentului de la curierat. Deci chiar dacă agentul vine cu o mie de scuze că trebuie să fuga la următoarea livrare, nu uitați că e vorba de banii dumneavoastră.

Apoi în următoarele zile aveți la dispoziție suficient timp să testați modul de funcționare, să instalați Windowsul dacă este cazul, să rulați un joc, un film, etc. De asemenea acordați atenție la materialele din care este realizată carcasa, balamalele să inchidă și să deschidă cum trebuie. Bineînțeles că și calitatea acestora este în funcție de preț, așa că așteptările trebuie să fie conform cu realitatea.

De asemenea nu cred că mai există laptop la momentul actual să nu fie produs în China, astfel că nu vă așteptați la aceeași calitate pe care o aveau laptopurile acum 10 ani, dar pe de altă parte nici să intre palmele prin carcasă când vă puneți să tastați.

Acestea fiind spuse vă doresc spor la cumpărături!

error: Content is protected !!