Laptop Asus X553MA-XX490D Dual Core, util pentru sarcini obișnuite

December 5, 2015
laptopuri ieftine promotii

Asus X553MA-XX490D este un laptop adresat persoanelor care nu au nevoie de performanțe peste medie ca să-și îndeplinească sarcinile obișnuite. Este un laptop obișnuit ce poate îndeplini taskuri simple fără bătăi de cap astfel ca pentru filme, browsing, clipuri, muzica, programe Office nu o să va dezamăgeasca.

Laptopurile din gama X vin cu un design premium, materiale de calitate, arată foarte bine, au o greutate redusa la doar 2.2 kg, și o grosime de 25.3mm. Ca și parte a designului observ o foarte bună organizare a porturilor, toate fiind situate pe latura stângă, astfel că toate cablurile vor fi organizate pe aceeași parte, fără a vă mai inconjura tot laptopul cu cabluri.

Ecranul este de tip LED are 15.6 inci și o rezoluție maximă de 1366 x 768, ce echivaleaza cu formatul HD. Fiind cu suprafață lucioasă, oferă un flux de lumină foarte bun și culori vibrante pentru o experiență multimedia extrem de plăcută.
Asus X553MA-XX490D

Vezi aici oferta pentru laptopul Asus X553MA-XX490D

Procesorul este N2840 din familia Intel Celeron Dual Core lansat la finalul anului 2014, și dispune de un cache de 1 MB și frecvența de bază la 2160 MHz ajustată dinamic prin tehnologia Turbo Boost până la 2580 MHz. Turbo Boost ajuta foarte mult la conservarea energiei oferind maximul de putere doar atunci când rulați sarcini mai solicitante, iar dacă spre exemplu laptopul nu este utilizat atunci se trece la frecvența de bază. În felul acesta procesoarele dotate cu tehnologia Turbo Boost pot economisi cu pana la 50% energie.

Asus X553MA-XX490D vine cu o memorie(RAM) de 4 GB DDR3 ce rulează la frecventa de 1600 MHz și ocupă singurul slot de memorie disponibil. Acest lucru nu este un minus pentru că în acest caz mai mult RAM nu o să vă aducă performanță suplimentară sistemului decât dacă se face upgrade și la procesor. Hard discul are o capacitate de 500 GB și 5400 rpm.

Placa grafică este Intel HD Graphics integrată, oferind un echilibru foarte bun între performanță și autonomie și nu se adresează jocurilor. Este mai degrabă potrivită pentru a viziona clipuri și filme Full HD și cel mult jocuri mai vechi precum Dota, Counter Strike.

Ca și dotări multimedia are de toate: cititor de carduri, camera web (rezolutie VGA), microfon integrat, difuzoare stereo cu tehnologie SonicMaster și chiar DVD RW. Întrucât nu are sistem de operare preinstalat, existența unității optice este foarte binevenită pentru a facilita instalarea sistemului, mai ales ca vine și cu CD de drivere pentru Windows 8. Asus X553MA-XX490D permite să instalați chiar și Windows 10 pentru că driverele sunt compatibile. Dacă doriți instalarea Windowsului 7 trebuie doar să intrați în Bios și să modificați o setare simplă.

Dotările complete există și pe partea de porturi având chiar și port VGA pentru conectarea la monitoare, tv-uri sau proiectoare din generații mai vechi, cât și HDMI pentru aparatele noi. Portul USB 3.0 este foarte util atunci când aveți de transferat date deoarece este de 10 ori mai rapid ca vechiul standard. Portul USB 2.0 îl puteți folosi pentru conectarea unui mouse întrucât perifericele nu au nevoie de transfer masiv de date.

Conectarea la internet se face prin standarde obișnuite precum Wireless 802.11 b/g/n sau prin cablu cu viteza de până la 100 Mbps. Viteza maximă se poate atinge doar dacă veți folosi un SSD în locul hard discului întrucât performanța unui hard este foarte limitată datorită existenței componentelor mecanice față de un SSD alcătuit doar din componente electronice.

În acest moment Asus X553MA-XX490D nu are un raport performanță-preț foarte echilibrat, fapt pentru care vă recomand un alt model din aceeași gamă dar cu 100 lei mai ieftin, plus procesor mai performant, și anume Asus X553MA-XX432D.

Concluzia este să comparați prețul ambelor laptopuri, iar dacă XX490D ar fi cu 100 lei mai ieftin din punctul meu de vedere merită cumpărat, iar dacă este mai scump sau chiar la același preț, aș alege XX432D întrucât testele efectuate de site-ul cpubenchmark.net arată ca procesorul acestuia are o performanță mai mare cu peste 50%.

Laptop Asus X553MA-XX490D Dual Core, util pentru sarcini obișnuite 5.00/5 (100.00%) 6 voturi

Leave a Reply