Laptop Asus Zenbook ultraportabil performant la reducere

July 7, 2015
laptopuri ieftine promotii

Asus Zenbook UX303LB-DQ014P este un laptop exclusivist din gama premium menit sa satisfaca chiar si cele mai mari pretentii. Nu pot exista decat cuvinte de lauda la adresa acestui model fie ca vorbim de design sau de performanta.

Designul este rafinat, carcasa fiind realizata din finisaje metalice foarte usoare si in acelasi timp extrem de estetic datorita unei nuante de maro fumuriu.

Laptopul este foarte subtire, carcasa avand intre 18 si 19.2 mm grosime, in timp ce greutatea totala este de doar 1.45 kg. Toate aceste aspecte plus autonomia extinsa de pana la 7 ore il desemneaza ca laptopul perfect pentru business sau pentru persoanele dinamice care au nevoie ultraportabil deosebit.
Asus Zenbook UX303LB-DQ014P

Vezi aici pretul pentru Asus Zenbook UX303LB-DQ014PK

Ecranul este cu touch-screen si are diagonala de 13.3 inci si formatul QHD+ cu o rezolutie maxima de 3200 x 1800.Functia de touch-screen este foarte utila datorita sistemului Windows 8.1 optimizat pentru device-urile ultraportabile. Displayul include si tehnologia IPS ce iti permite sa te bucuri de imagini luminoase si clare indiferent de unghiurile de vizualizare.

Procesorul din echiparea acestui model este Intel Core i7 5500U, din noua generatie de procesoare, lansat in primul trimestru al anului 2015, cu frecventa de baza de 2400 MHz si turbo boost pana la 3000 MHz, si cache de 4096 KB. Acest model de procesor ofera un randament foarte bun, oferind performante peste medie si in acelasi timp consum redus de energie, rezultand in acest fel si mai putina caldura degajata.

Laptopul Asus Zenbook UX303LB-DQ014P are 4 GB DDR3 memorie integrata pe placa de baza, si inca 1 modul de 4 GB DDR3 instalat in singurul slot de memorie valabil, in total 8 GB DDR3 suficient cat sa rulati orice aplicatie, joc, sau zeci de de tab-uri de browser.

Tipul de stocare este SSD si ofera o capacitate maxima de 256 GB. SSD-ul ofera un plus de performanta acestei configuratii, si in acelasi timp suficient spatiu pentru un ultraportabil.

Printre dotarile acestui laptop este si placa video dedicata GeForce 940M produsa de Nvidia, cu o capacitate de 2048 MB DDR3. Performanta acestei placi permite redarea video in format 4k cat si rularea jocurilor mai noi care nu au cerinte foarte mari ca de exemplu Fifa 15, F1 2014, GTA V, Dota 2, Tomb Raider 2013, Sims 4.

La capitolul multimedia lipseste unitatea optica, un mic compromis necesar in favoarea portabilitatii. In rest laptopul vine complet, cu card reader, camera web la calitate HD cu microfon integrat, si difuzoare stereo cu tehnologie Sonic Master capabile sa reproduca un sunet cu o claritate deosebita chiar si cand bass puternic si profund.

Pe partea de porturi exista un standard ce il intalniti de regula la apple si anume Mini Display Port care printr-un adaptor poate face legatura cu interfete precum VGA, DVI sau HDMI. Pe langa acest port exista si 1 HDMI, iesire audio, si 3 porturi USB 3.0.

Conectarea la internet se face fie prin cablu cu viteza de pana la 100 Mbps, sau prin placa de retea wifi cu cel mai nou standard 802.11 ac putand atinge viteze de pana la 200 Mbps in conditiile in care aveti un router cu acelasi standard.

Recomand Asus Zenbook ca o alternativa la laptopurile business foarte scumpe gen Apple Macbook, in special modelul UX303LB-DQ014P deoarece ofera un echilibru optim intre portabilitate si performante si are un pret decent fata de alte variante.

Laptop Asus Zenbook ultraportabil performant la reducere 5.00/5 (100.00%) 8 voturi

Leave a Reply