SSD ieftin

May 21, 2015
laptopuri ieftine promotii

Cel mai util accesoriu pe care il poti cumpara pentru laptopul tau este SSD-ul. Chiar daca vei cumpara cel mai ieftin SSD nu vei regreta alegerea intrucat iti va schimba complet modul de lucru al laptopului.

Din oferta de SSD ieftin de la eMAG recomand Kingston intrucat are viteza de scriere de aproximativ 7 ori mai mare decat cel mai ieftin SSD de pe site. Daca beneficiati de un buget mai generos va sugerez sa mergeti pe Intel intrucat sunt mult mai durabile si au viteze mai mari, plus de asta ai garantia ca iei ceva de calitate.
SSD ieftin

Vezi ofertele pentru SSD ieftin

Daca inca nu v-ati decis sa cumparati un SSD va pot spune ca nu veti cunoaste niciodata adevarata putere a calculatorului pana nu veti folosi un SSD.

Spre exemplu poti avea un laptop/PC performant insa cu un hard poti atinge o medie de viteza de maxim 100 MB/s in timp ce interfata SATA3 la care se conecteaza hardul poate duce viteze de aproximativ 600 MB/s.

Cum s-ar spune, un hard iti trage in jos performantele calculatorului, oricate procesoare si RAM ar avea.

Un SSD ieftin poate scoate o medie de viteza de aproximativ 200 MB/s deci aproape dublu fata de un hard performant.

SSD-urile insa nu au fost create pentru stocare ci pentru sistemul de operare si aplicatii pe care le utilizati frecvent. Cu alte cuvinte pentru fisiere mici. Aici SSD-ul isi spune cuvantul fata de un hard disk. Un hard disk scoate o viteza medie de 1 MB/s la fisiere mici, in timp ce un SSD ajunge la viteze medii de 30 MB/s, deci de 30 de ori mai mari.

La fisiere mari viteza de citire a unui SSD poate ajunge la aproximativ 500 MB/s in timp ce a unui hard disk performant la 100 MB/s. Diferenta de viteza la scrierea fisierelor mari este de la 100 MB/s la hard la 150 MB/s la SSD.

Vitezele prezentate sunt relative la gradul de incarcare al hard-ului, respectiv SSD-ului, sau a sistemului de operere. De aceea recomand sa nu stocati pe SSD date pe care le accesati foarte rar, spre exemplu filme pe care le-ati vizionat. Dupa ce cumparati un SSD, hardul laptopului il puteti pune intr-un rack pe usb si il folositi pentru stocare si back-up.

In concluzie cumparand un SSD ieftin vei observa diferenta uriasa la bootarea si rularea sistemului, la deschiderea aplicatiilor, cat si la utilizarea torrentului.

SSD ieftin 4.50/5 (90.00%) 24 voturi

One thought on “SSD ieftin

  1. Pingback: Acer Aspire ES1-711G-P3RM laptop ieftin 17.3 inci

Leave a Reply