Toshiba Satellite C55-C-173 cu design impecabil si autonomie mare

January 2, 2016
laptopuri ieftine promotii

Fara a cadea in extreme, Toshiba Satellite C55-C-173 este un laptop decent ca specificatii, care arata bine si se misca la fel de bine. Este util in activitatile de zi cu zi, editare de documente sau alte aplicatii de tip office, navigare pe net, vizionari de filme sau clipuri muzicale, sunt doar cateva exemple din arsenalul de capabilitati al laptopului.

Design-ul si culoarea alba se completeaza reciproc. Profilul destul de subtire, liniile fine parca taiate in gheata dau volumelor un aspect de clasa. Carcasa este fabricata dintr-un plastic dur dar elastic in acelasi timp. Suplu, modern, solid. Acestea ar fi caracteristicile definitorii ale exteriorului laptopului, caracteristici care nu lasa sa se vada grupa de pret.
Toshiba Satellite C55-C-173

Click aici pentru pret – Toshiba Satellite C55-C-173

Ecranul laptopului Toshiba Satellite C55-C-173 este un LED cu diagonala de 15,6 inch si rezolutie HD, clasic pentru aceasta clasa. Ce face diferenta este tehnologia TruBrite, cea care da o calitate deosebita acestui TFT. Culorile sunt vii, iar claritatea imaginilor nu lasa loc de interpretari. Tastatura este optimizata pentru performanta, confortul oferit in timpul sesiunilor de tastare fiind apreciabil.

La capitolul hardware, portabilul vine cu modelul de procesor N3050 Intel Celeron, creat cu o arhitectura pe 14 nm. Mai exact este vorba despre un dual-core cu 2 MB cache si o frecventa de 1600 MHz in regim obisnuit de functionare, ce urca pana la 2160 MHz prin tehnologia Turbo Boost.

Procesoarele cu acesta tehnologie sunt special create sa ofere performanta atunci cand sistemul de operare are nevoie de putere suplimentara, respectiv sa economiseasca curent atunci cand lucram pe baterie si nu desfasuram sarcini care sa necesite putere suplimentara.

Memoria RAM oferita de aceasta configuratie este de 4 GB DDR3 – 1600 MHz, laptopul suportand pana la 8 GB, insa exista doar un singur slot care vine ocupat cu modulul de 4 GB. Astfel daca pe viitor doriti sa faceti upgrade trebuie sa inlocuiti modulul de 4 GB cu unul de 8 GB. Hard disk-ul este un HDD cu 5400 rpm si 500 GB spatiu de stocare.

Fiind un laptop de buget are doar procesor grafic este integrat, de tipul HD Graphics de la Intel, ceea ce nu se recomanda pentru jocuri ci doar pentru sarcini obisnuite de birou, sau multimedia precum filme sau clipuri.

Printre dotarile portabilului Toshiba Satellite C55-C-173 se gasesc DVD RW, cititor multicard, camera web HD si doua difuzoare stereo de o calitate deosebita.

Pe partea de conectivitate/comunicatii, laptopul dispune de porturile HDMI, RJ-45, doua USB 2.0 si un USB 3.0, placa de retea este 10/100, Wireless 802.11 b/g/n si Bluetooth 4.0.

Fiind un laptop cu o configuratie optimizata pentru portabilitate, s-a ales o baterie Li Ion cu 4 celule ce poate sa duca o autonomie chiar si de 7 ore in regim de functionare economic. Tot un plus de portabilitate il reprezinta si greutatea de doar 2,2 kg sau grosimea de numai 2,4 cm.

Din punct de vedere al designului foarte frumos si al plusurilor pe partea de portabilitate laptopul Toshiba Satellite C55-C-173 isi merita pretul actual, dar daca puneti performantele pe primul loc atunci se pot gasi variante considerabil mai bune si mai ieftine.

Spre exemplu Acer Aspire E5-573-P063 al carui procesor ofera performante aproape duble, iar pe langa asta ofera conectare la internet prin port Gigabit (1000 Mbps) si Wi-Fi ac.

Toshiba Satellite C55-C-173 cu design impecabil si autonomie mare 4.75/5 (95.00%) 4 voturi

Leave a Reply