Toshiba Satellite L50-B-2CQ laptop cu design premium, bun pentru sarcini uzuale

January 4, 2016
laptopuri ieftine promotii

Toshiba Satellite L50-B-2CQ a spulberat mitul conform caruia design premium si performanta trebuie platit un pret uneori cam pipera. Cu un profil elegant si o dotare tehnica setata pentru performanta, laptopul poate fi folosit pentru activitatile zilnice si chiar pentru unele sarcini cu un consum relativ mare de resurse.

Design-ul acestui produs este deosebit prin culoarea alba care il defineste dar si prin linia curata care delimiteaza subtil volumele separandu-le si reunindu-le intr-un ansamblu armonios. Cu o greutate de 2,2 kg si cu o grosime sub 2,4 cm, device-ul are un grad mare de portabilitate
Toshiba Satellite L50-B-2CQ

Click aici pentru pret – Toshiba Satellite L50-B-2CQ

Ecranul este LCD LED cu diagonala de 15,6 inch si rezolutie HD. Culorile sunt luminoase si imaginile clare, efectele vizibile ale tehnologiei TruBrite. Unghiurile de vizualizare sunt destul de bune, fara a se modifica constrastul sau culorile daca privim din alta pozitie. Tastatura este de tip insula, tastele au cursa scurta iar fondul alb le face vizibile chiar si in conditii de iluminare foarte slaba.

Toshiba Satellite L50-B-2CQ are un procesor Core i3, cu modelul 4005U realizat pe arhitectura de 22nm cu doua nuclee si cu frrecventa de 1700 MHz. Procesorul grafic integrat este din seria HD Graphics 4400, al carui principal scop este reducerea consumului de energie pentru o autonomie cat mai lunga si in acelasi timp sa ofere performante grafice optime.

Pentru mai multa putere grafica vine la sustinere si GPU dedicat Radeon R5 M230 ce dispune de 1 GB DDR3 memorie proprie. Nu este o placa video pentru jocuri, la capitolul acesta situandu-se in categoria cu performante sub medie.

Este mai mult decat perfecta pentru filme, iar in ceea ce priveste jocurile, va putea sa ruleze perfect majoritatea titlurilor cam pana in anul 2014, spre exemplu Fifa 15, F1, Sims 4, Grid 2, StarCraft II, Diablo III.

Toshiba Satellite L50-B-2CQ este dotat cu o capacitate RAM de 4 GB DDR3 la frecventa de 1600 MHz instalat pe un singur slot, avand inca un slot pentru a putea face upgrade pana la total de maxim 16 GB pe ambele sloturi. Pentru stocare avem la dispozitie clasicul HDD-ul cu 5400 rpm a carui capacitate este de 500 GB.

Din dotarea standard mai fac parte camera web HD, cititorul multicard si difuzoarele stereo Onkyo. Sunt disponibile porturile HDMI, VGA, RJ-45, USB 2.0, doua USB 3.0 dintre care unul Sleep-and-Change si iesirea audio.

La capitolul conectivitatea totul este la superlativ incepand cu placa de retea cu tehnologie Gigabit, continuand cu Wi-Fi 802.11 ac si pana la celebrul Bluetooth 4.0 care vine si cu cel mai nou standard LE al carui consum de energie este foarte mic.

Laptopul vine cu o baterie Li Ion cu 4 celule care conform producatorului ne ofera pana la 6 ore de autonomie la utilizare moderata. Ca sistem de operare, laptopul vine cu Free DOS, iar asta presupune sa instalati un nou sistem de operare ce ofera interfata grafica.

Toshiba Satellite L50-B-2CQ chiar daca nu se evidentiaza printr-o putere de procesare extraordinara, consumul energetic redus este un atuu redutabil, la care se adauga si un design impecabil, gramaj relativ usor si un pret conform cu toate acestea.

Bineinteles ca exista si laptopuri mai performante cu un pret mai mic, spre exemplu cele de la Acer pe care le-am si analizat aici pe site, dar nu se pot compara din punct de vedere al designului iar aici ma refer atat la aspect cat si la calitatea materialelor.

Toshiba Satellite L50-B-2CQ laptop cu design premium, bun pentru sarcini uzuale 5.00/5 (100.00%) 5 voturi

Leave a Reply