Toshiba Satellite L50-C-15E cu design business, performant si util pentru orice activitate

January 2, 2016
laptopuri ieftine promotii

Un laptop construit special pentru sarcini care necesita un volum mare de resurse, Toshiba Satellite L50-C-15E se defineste si printr-un design atragator. Foarte bun pentru editari si randari video, pentru divertisment multimedia, sau pentru jocuri, poate fi folosit si pentru activitatile zilnice.

Design-ul parca este inspirat din filozofia taoista in care simplitatea este cea mai complexa intreprindere. Liniile prelungi sunt caracteristicile cu care designerii Toshiba si-au obisnuit admiratorii, planurile se intrepatrund intr-o armonie desavarsita. Finisajul stralucitor si culoarea alba se completeaza reciproc.
Toshiba Satellite L50-C-15E

Click aici pentru pret – Toshiba Satellite L50-C-15E

Ecranul LED cu IPS si TruBrite are diagonala de 15,6 inch si rezolutie FullHD. Panoul reda culori naturale si imagini clare, indiferent de mediul in care folosim laptopul.

Tehnologia IPS permite unghiuri de vizualizare foarte bune fara a sesiza vreo schimbare in calitatea culorilor, putand sa redea imagini clare chiar si folosit in aer liber la lumina de afara. Tastatura completa de tip insula are tastele joase, sesiunile lungi de tastare fiind confortabile.

Toshiba Satellite L50-C-15E are un procesor performant, din gama Core i7 de la intel, modelul 5500U construit pe arhitectura Broadwell. Tehnologia de fabricatie folosita este de 14 nm, iar in ceea ce priveste performanta avem un cache de 4 MB si o frecventa maxima de 3000 MHz prin Turbo Boost.

Desi frecventa de baza a procesorului este de 2400 MHz, tehnologia Turbo Boost de la Intel ofera un plus de performanta in conditii maxime de fiabilitate, urcand automat frecventa in functie de necesitate. Sistemul de operare este cel care trimite comanda de ajustarea frecventei, iar aceasta se face pe moment in functie de taskurile pe care le rulam.

O alta tehnologie deosebit de utila ce aduce un plus de performanta este virtualizarea, care face din cele 2 nuclee fizice ale procesorului sa fie vazute de sistem ca si 4 procesoare independente ce lucreaza in paralel pentru a micsora timpul de executie.

Performanta este completata cu RAM-ul sistemului ce vine din fabrica cu o capacitate de 8 GB DDR3 la frecventa de lucru 1600 MHz, upgradabila pana la 16 GB, dispunand de un slot liber in care se mai pot adauga inca 8 GB de memorie. Unitatea HDD cu 5400 rpm are 1 TB spatiu de stocare.

Toshiba Satellite L50-C-15E are si procesor grafic integrat, HD Graphics 5500, unul dintre cele mai performante din clasa lui, putand sa ruleze chiar si jocuri noi cu cerinte mai mici, insa scopul lui este de a oferi un raport echilibrat intre calitate si autonomie, atunci cand se lucreaza pe acumulator.

Performante ceva mai mari sunt oferite de placa dedicata GeForce 930M de la NVIDIA cu o memorie proprie de 2 GB DDR3. Expertii in gaming o catalogheaza ca o placa cu performante medii, intrucat poate sa ruleze majoritatea jocurilor noi dar la rezolutie mica sau medie (HD) in timp ce foarte putine pot rula la rezolutie Full HD. Dintre cele mai cunoscute jocuri ce pot rula pe rezolutie Full HD ar fi Sims4, Fifa 16, World of Warships.

Pe laptop se mai gasesc DVD RW, camera web HD, cititor de carduri 4 in 1, difuzoare stereo. Bine sta si pe partea de porturi unde se regasesc: HDMI, RJ-45, USB 2.0, doua USB 3.0 dintre care un USB Change.

Toshiba Satellite L50-C-15E ne incanta pe partea de retelistica prin cele mai noi standarde: Gigabit pentru conexiunea pe fir si 802.11 ac pentru conexiune wireless. Sa nu uitam nici de bluetooth care pe langa standardul obisnuit 4.0 vine si cu LE (Low Energy) ce ne ofera un consum de energie extrem de redus pentru a nu ne face griji pentru autonomie.

Bateria este Li Ion cu 4 celule si o autonomie de maxim 4 ore in conditiile unei utilizari moderate, asta insemand fara jocuri si cu setarea luminozitatii la ecran sub nivelul mediu. Profilul balanced sau Eco/Battery Saver este recomandat a fi activat pentru a prelungi autonomia.

Sistemul de operare preinstalat este Free DOS ce poate fi usor schimbat cu orice alt sistem folosindu-va de unitatea optica din dotarea laptopului.

Cu dimensiunile clasice pentru clasa sa si cu 2,2 kg greutate, Toshiba Satellite L50-C-15E este un laptop usor de transportat si de depozitat. Raportul intre ceea ce ofera si pret este unul echilibrat.

Toshiba Satellite L50-C-15E cu design business, performant si util pentru orice activitate 5.00/5 (100.00%) 5 voturi

Leave a Reply